

توجه یکی از مهارتهای مهم در رشد و یادگیری کودکان است. این مهارت به کودک کمک میکند تا بر روی یک مورد در یک بازه زمانی تمرکز کند و حواسش با عوامل جانبی پرت نشود.
توجه در یادگیری کودکان نقش بسیار مهمی را دارد. کودکان برای یادگیری نیاز دارند که بر روی اطلاعات جدید تمرکز کنند و اگر کودک توجه کافی نداشته باشد و حواسش پرت شود، در یادگیری به مشکل جدی بر میخورد. این موضوع به ویژه در سنین پیشدبستانی و دبستانی اهمیت بسزایی دارد، زیرا کودکان در این سن به طور جدی و رسمی یادگیری را شروع می کنند .
توجه چیزی است که به ما و کودک این امکان را می دهد تا محرک های نامربوط را نادیده بگیریم تا روی اطلاعاتی که در آن لحظه مهم هستند تمرکز کنیم. این همچنین به این معنی است که ما میتوانیم توجه را حفظ کنیم و سپس به ما اجازه میدهد تا به اندازه کافی درگیر یک کار باشیم تا به طور مکرر آن را تمرین کنیم و به خوبی یاد بگیریم.
اما اگر سطح توجه ما یا کودک پایین باشد، نمیتوانیم مدت طولانی درگیر یک کار( مثل درس خواندن یا یادگیری ) باشیم تا آن را به خوبی یاد بگیریم و مدام حواس مان با عوامل محیطی پرت میشود .
به طور مثال در کلاس درس، کودک باید بتواند که در آن بازه زمانی توجه خود را روی مطالب درسی بگذارد و حواسش پرت نشود و مطالب درسی را به خوبی به ذهن بسپارد . کودکان با نقص توجه ADD در این زمینه ضعف دارند و شما میتوانید با برنامه های تخصصی در کلینیک یا برنامه های تدارک دیده شده توسط کارشناسان ما به صورت مجازی در این زمینه برای خود یا کودکتان برنامه ریزی کنید .
در مواقعی که لازم است یا از کودک خواسته می شود که یک کار را انجام دهد، مدام کار را پشت گوش می اندازد و انجام نمی دهد( مانند انجام تکالیف)
جزئیات را در دستورالعمل ها فراموش می کند ( بطور مثال زمانی که شما از او درخواستی دارید میگویند ، چی گفتی؟ )و این مساله بارها تکرار میشود .
با کوچک ترین عامل و تغییر محیطی به راحتی حواسش پرت میشود( مثلا کمترین صدا حواسش را پرت میکند)
وقتی یک اشتباه را انجام میدهند به طور مکرر همان اشتباهات را انجام می دهد( مثلا در اشتباهات درسی هر چقدر هم توضیح دهید باز همان اشتباه را تکرار میکنند)
مدت زمان طولانی نمیتواند یک کار را انجام دهد و درگیر یک فعالیت شود و انجام کارها خیلی طول میکشد
قادر به گوش دادن به تمام اطلاعات و مطالب ارائه شده نیست و سر کلاس یا موقع صحبت دیگران انگار گوش نمیکند و حواس جای دیگه هست
کودکان با نقص توجه و همزمان تکانشگر ،آرام نیستند (چون از نظر جسمی بیش از حد فعال هستند) یا «بیدار شدن» برای آنها به دلیل اینکه خواب آلود و بی حال هستند برایشان مشکل است.
یک کار را شروع می کند، اما بعد با عوامل دیگر حواسش پرت می شود و سپس “فراموش می کند” آنچه از او خواسته شده است را انجام دهد.
ارتقای خودتنظیمی کودک از طریق راهبردهای حسی و شناختی و حرکتی برای کمک به بهبود توجه و تمرکز با بازی
تکنیک های تنفسی و آرام سازی برای کمک به تنظیم حسی و بهبود توجه استفاده می شود.
برای کمک به کودک برای حفظ توجه کافی برای درک اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل یک کار.
یک برنامه درمانی است که برای کاهش حالت دفاعی حسی یا لمسی و کمک به تنظیم حسی و در نتیجه توجه بیشتر شده است.
درگیری ماهیچه ای ریز و درشت (حرکتی) با بازی های حرکتی هدفمند و بی هدف
هنگام درخواست از زبان واضح و مشخص استفاده کنید و در صورت لزوم به آنها نشان دهید که می خواهید چه کاری انجام دهند.
به کودک نزدیک شوید تا مطمئن شوید که می تواند صدای شما را بشنود و چهره شما را ببیند. هم قد آنها شوید .
برای رسیدگی به مشکلات توجه که ماهیت حسی دارند.
هنگامی که به کودکی دستور العمل دادید، او را تشویق کنید که آن را برای شما تکرار کند تا مطمئن شوید که کودک آنچه را که انتظار می رود درک کرده است.
ارتقای خودتنظیمی کودک از طریق راهبردهای حسی و شناختی و حرکتی برای کمک به بهبود توجه و تمرکز با بازی
اگر متوجه مشکلات توجه در فرزندم شدم ، چرا باید دنبال درمان باشم ؟
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
در صورت درمان نشدن، مشکلات توجه منجر به چه چیزی می شود؟
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.